No sound on laptop speakers on Intel HD Audio, snv_b72

OSS specific Solaris discussion (x86/SPARC)

Moderators: hannu, dev, kodachi, cesium

No sound on laptop speakers on Intel HD Audio, snv_b72

Postby FireflyST » Thu Sep 20, 2007 5:02 pm

Hi,

I have a Dell Inspiron 1420 which I installed OpenSolaris b72 on, and the laptop speakers won't work, but the headphone jacks do. I do get ssome codec errors on startup:

hdaudio: [ID 486316 kern.notice] NOTICE: Unknown HDA codec 0x83847616
hdaudio: [ID 486316 kern.notice] NOTICE: Unknown HDA codec 0x14f12c06

Any clue howI can solve this? Having to use headphones all the time is REALLY annoying.
FireflyST
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 13, 2007 8:58 pm

Postby majeru » Thu Sep 20, 2007 7:42 pm

Hello,

Can you figure out what codec does your card have? for example by using Alsa under a Linux livecd.
If you find out you can try to modify the OSS hda driver and add your card's ID to whatever codec it belongs to.

I hope this heps,
cristi
majeru
 
Posts: 10
Joined: Fri Jul 06, 2007 9:33 pm
Location: Cluj, Romania

Postby seawright » Thu Sep 20, 2007 8:38 pm

From the device ID it would appear that you have a Sigmatel STAC9228 codec.
The second ID belongs to your modem
regards
Clive
seawright
 
Posts: 88
Joined: Sat Jan 06, 2007 9:10 pm
Location: Hampshire UK

Postby FireflyST » Thu Sep 20, 2007 11:36 pm

Yes, I knew it was a STAC9228, I figured I wouldn't need to give that information. What is it that it's looking for? Does OSS support this device?
FireflyST
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 13, 2007 8:58 pm


Return to Solaris

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron