/dev/dsp: I/O error when recording

OSS specific Solaris discussion (x86/SPARC)

Moderators: cesium, dev, kodachi, hannu

Postby dev » Thu Oct 04, 2007 3:48 pm

solaris_user wrote:yes, that's what i did
ultra20-henry% ossinfo -v
Version info: OSS 4.0 (b1008/200710012055) (0x00040002)
Platform: SunOS/i86pc 5.10 Generic_120012-14 (ultra20)

Number of audio devices: 2
Number of audio engines: 11
Number of MIDI devices: 0
Number of mixer devices: 1


Device objects
0: ich0 Nvidia nForce4
1: sadasupport0 SADA compatibility layer
2: osscore0 OSS core services
3: ossusb0 USB audio/MIDI device
4: vmix0 OSS transparent virtual support

MIDI devices (/dev/midi*)

Mixer devices (/dev/mixer*)
0: ICH AC97 Mixer (ALC655) (Mixer 0 of device object 0)
Device file /dev/oss/ich0/mix0, Legacy device /dev/mixer0
Priority: 10
Caps:

Audio devices
/dev/oss/ich0/pcm0 Nvidia nForce4 (device index 0)
Legacy device /dev/dsp0
Caps: DUPLEX TRIGGER
Modes: IN/OUT
Engine 1: Busy (IN/OUT) label 'VMIX'
Engine 2: Busy (IN/OUT) label 'SADA'
Engine 3: Available for use
Engine 4: Available for use
Engine 5: Available for use
Engine 6: Available for use
Engine 7: Available for use
Engine 8: Available for use
Engine 9: Available for use
Engine 10: Available for use
/dev/oss/ich0/spdout Nvidia nForce4 S/PDIF out (device index 1)
Legacy device /dev/dsp1
Caps: TRIGGER
Modes: OUTPUT
Out engine 1: Available for use

ultra20-root% /usr/bin/X11/scanpci
...
pci bus 0x0000 cardnum 0x04 function 0x00: vendor 0x10de device 0x0059
nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio Controller
...



show me what your /usr/lib/oss/conf/vmix.conf file looks like.

I don't see any loopback devices installed so there's a problem somewhere.


regards
Dev Mazumdar
dev
Developer
 
Posts: 580
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA

Postby solaris_user » Thu Oct 04, 2007 7:21 pm

yes, you're right, on my Ultra20, i have some problems:
"
Oct 4 08:47:01 ultra20 vmix: [ID 968132 kern.warning] WARNING: Attach failed
Oct 4 08:47:06 ultra20 last message repeated 1 time
"

i have to reboot to see what's happen
solaris_user
Member
 
Posts: 15
Joined: Sun Jun 11, 2006 6:23 pm

Previous

Return to Solaris

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest