OSS issue with Open Solaris 2008.05

OSS specific Solaris discussion (x86/SPARC)

Moderators: cesium, dev, kodachi, hannu

OSS issue with Open Solaris 2008.05

Postby Crltn » Thu Jun 26, 2008 4:33 am

I am unable to get OSS to work, this is the result...

Student@Tandi:/# pkgadd -d oss-solaris-v4.0-123-i386.pkg
pkgadd: ERROR: attempt to process datastream failed
- open of <oss> failed, errno=2
pkgadd: ERROR: could not process datastream from <oss>
Student@Tandi:/# osstest
bash: osstest: command not found


I am a simple computer hobbyist but can follow directions. Please advise.

thanx :shock:
Crltn
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Jun 26, 2008 4:27 am
Location: The Great Land

Postby mwright » Thu Jun 26, 2008 11:15 am

Hi,

errno 2 in /usr/include/sys/errno.h is:

#define ENOENT 2 /* No such file or directory */

It is just the wrong file name, it should be:

pkgadd -d oss-solaris-v4.0-1015-i386.pkg

For osstest: command not found, it is necessary to install OSS
first with the above command.

Regards, Mark
mwright
New Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 16, 2008 1:01 pm
Location: Australia

2nd try

Postby Crltn » Thu Jun 26, 2008 4:58 pm

Thanx for the input Mark, but it appears to be something more than just the wrong file name.
The pkg I downloaded is: oss-solaris-v4.0-1016-i386.pkg
I tried both ways this morning, all to no avail. Perhaps I have download the wrong pkg. I am running Open Solaris upon a HP/Compaq nx9600. I read over on the Open Solaris forums that someone had used oss on a nx9600 with sucess. I am uncertain what the problem is.

Student@Tandi:~# pkgadd -d oss-solaris-v4.0-1015-i386.pkg
pkgadd: ERROR: attempt to process datastream failed
- open of <oss> failed, errno=2
pkgadd: ERROR: could not process datastream from <oss>
Student@Tandi:~# pkgadd -d oss-solaris-v4.0-1016-i386.pkg
pkgadd: ERROR: attempt to process datastream failed
- open of <oss> failed, errno=2
pkgadd: ERROR: could not process datastream from <oss>
Student@Tandi:~#



Thanks again for your input, I will keep researching and see what is up.
Crltn :?
Crltn
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Jun 26, 2008 4:27 am
Location: The Great Land

Postby dev » Thu Jun 26, 2008 9:59 pm

Hi,

This is Solaris NV11 Build 89:
..
..
..

[ verifying class <none> ]
[ verifying class <drvcfg> ]
## Executing postinstall script.
Setting up Open Sound System....please wait
Driver (osscore) not installed.
add_drv -m '* 0666 root sys' osscore
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"pci1412,3630"' envy24ht
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"pci10b9,5461"' hdaudio
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"usbif,class1"' ossusb
add_drv -m '* 0666 root sys' sadasupport



Open Sound System installation complete

You can use the osstest command to test audio playback in your system.

It may be necessary to reboot the system before all devices get properly
detected by the system.

Installation of <oss> was successful.

Are you sure you're doing this as super user?.

You should try:
sudo pkgadd -d <path to directory>/oss-solaris-v4.0-1016-i386.pkg

type in the Super User password and then answer the questions.

regards
Dev Mazumdar
dev
Developer
 
Posts: 580
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA

oss issue

Postby Crltn » Fri Jun 27, 2008 3:11 am

Hi Dev,
thanx for the input, but the results were similar. Here they are:

Student@Tandi:~$ sudo pkgadd -d export/home/Student/Desktop/oss-solaris-v4.0-1016-i386.pkg
bash: sudo: command not found
Student@Tandi:~$ su
Password:
Student@Tandi:~# sudo pkgadd -d export/home/Student/Desktop/oss-solaris-v4.0-1016-i386.pkg
bash: sudo: command not found
Student@Tandi:~# pkgadd -d export/home/Student/Desktop/oss-solaris-v4.0-1016-i386.pkg
pkgadd: ERROR: attempt to process datastream failed
- open of <export> failed, errno=2
pkgadd: ERROR: could not process datastream from <export>
Student@Tandi:~#


Please take note that I tried sudo as a user and as root, apparently this version of Open Solaris doesn't have the sudo command. I have a question about this:

This is Solaris NV11 Build 89:
..
..
..

[ verifying class <none> ]
[ verifying class <drvcfg> ]
## Executing postinstall script.
Setting up Open Sound System....please wait
Driver (osscore) not installed.
add_drv -m '* 0666 root sys' osscore
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"pci1412,3630"' envy24ht
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"pci10b9,5461"' hdaudio
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"usbif,class1"' ossusb
add_drv -m '* 0666 root sys' sadasupport



Open Sound System installation complete


Is that what I am supposed to see when I am installing? By the way, I think my build is 91.


:?: Crltn :?:
Crltn
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Jun 26, 2008 4:27 am
Location: The Great Land

Postby Tomservo » Fri Jun 27, 2008 2:45 pm

There's no sudo in Solaris. It's pfexec.
Solaris 4 lyfe
Tomservo
Member
 
Posts: 40
Joined: Sat May 05, 2007 8:15 pm


Return to Solaris

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron