OpenSolaris Compiling Problem

OSS specific Solaris discussion (x86/SPARC)

Moderators: cesium, dev, kodachi, hannu

OpenSolaris Compiling Problem

Postby twright » Thu Jun 25, 2009 4:18 pm

Greetings, forum!

I'm experiencing trouble compiling the oss-v4.1-build1052b source on a freshly built OpenSolaris 2009.6 machine. In a nutshell, I'm seeing the following errors after issuing a "make install" command:

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
.
.
.
cc -c -D_KERNEL -m64 -xmodel=kernel -DOSS_LITTLE_ENDIAN -I../../../include -I../../../kernel/framework/include -I../../../kernel/OS/SunOS -I../../../kernel/nonfree/include -I../../.. -I/usr/src/uts/amd64 oss_ali5455.c -o ./oss_ali5455.o
cc: language model=kernel not recognized
cc: oss_ali5455.c: linker input file unused because linking not done
cc -c -D_KERNEL -m64 -xmodel=kernel -DOSS_LITTLE_ENDIAN -I../../../include -I../../../kernel/framework/include -I../../../kernel/OS/SunOS -I../../../kernel/nonfree/include -I../../.. -I/usr/src/uts/amd64 oss_ali5455_cfg.c -o ./oss_ali5455_cfg.o
cc: language model=kernel not recognized
cc: oss_ali5455_cfg.c: linker input file unused because linking not done
ld -r -o ../../../target/modules/oss_ali5455.o ./oss_ali5455.o ./oss_ali5455_cfg.o
ld: ./oss_ali5455.o: No such file: No such file or directory
*** Error code 1
make: Fatal error: Command failed for target `../../../target/modules/oss_ali5455.o'
Current working directory /usr/share/src/oss/amd64/kernel/drv/oss_ali5455
*** Error code 1
make: Fatal error: Command failed for target `subdirs'
Current working directory /usr/share/src/oss/amd64/kernel/drv
*** Error code 1
make: Fatal error: Command failed for target `subdirs'
Current working directory /usr/share/src/oss/amd64/kernel
*** Error code 1
make: Fatal error: Command failed for target `subdirs'
Current working directory /usr/share/src/oss/amd64
*** Error code 1
make: Fatal error: Command failed for target `subdirs'
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

I'm left wondering what "language model=kernel not recognized" signifies. I'm guessing that, because the workstation in question is NOT a 64 bit machine, these errors may be resulting from a mix-up during the make process.

Thanks in advance for any help!
twright
New Member
 
Posts: 1
Joined: Thu Jun 25, 2009 4:07 pm

Return to Solaris

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest