UART401 ON P300 I5 (probing failt)

OSS specific BSD discussion (FreeBSD/NetBSD/OpenBSD)

Moderators: cesium, dev, kodachi, hannu

UART401 ON P300 I5 (probing failt)

Postby gert » Sat Jan 29, 2005 10:51 pm

Starting OSS/FreeBSD 3.99.2a Sat Jan 29 23:33:39 CET 2005
11:33PM up 21 secs, 0 users, load averages: 1.12, 0.28, 0.10
======= config =====
# Use soundconf to edit this file.
/SECUREAUDIO OFF
/PCIIRQ 11
/IRQEXCLUDE 3 4
/DMAEXCLUDE 2
-PCI00da10de #Nvidia nForce3
UART401 ON P300 I5
INTELPCI ON
====== pnpres.dat ========
====================
Search 'UART401'
Name='SOFTMIX'
Name='OPL3'
Name='OPL'
Name='ENVY24'
Name='pci1412,1712'
Name='pci153b,1115'
Name='pci153b,112b'
Name='pci153b,1130'
Name='pci1412,d634'
Name='pci1412,d633'
Name='pci1412,d632'
Name='pci1412,d631'
Name='pci1412,d630'
Name='IMUX'
Name='PNP'
Name='UART401'
Match 1015
Search 'INTELPCI'
Name='SOFTMIX'
Name='OPL3'
Name='OPL'
Name='ENVY24'
Name='pci1412,1712'
Name='pci153b,1115'
Name='pci153b,112b'
Name='pci153b,1130'
Name='pci1412,d634'
Name='pci1412,d633'
Name='pci1412,d632'
Name='pci1412,d631'
Name='pci1412,d630'
Name='IMUX'
Name='PNP'
Name='UART401'
Name='DIGI32'
Name='DIGI96'
Name='pciea60,9896'
Name='pciea60,9897'
Name='pciea60,9898'
Name='pci10ee,3fc0'
Name='pci10ee,3fc1'
Name='pci10ee,3fc2'
Name='pci10ee,3fc3'
Name='INTELPCI'
Match 1025
Warning: Some of the devices failed to initialize
OSS/FreeBSD 3.99.2a (C) 4Front Technologies 1996-2004

License serial number: E00000008
**** UNREGISTERED VERSION ****

Drivers: ALL
License will expire after: 04/2005


*** Unregistered version ***

Build: 200501190329
Kernel: FreeBSD 5.3-STABLE #0: Sat Jan 29 22:25:40 CET 2005
root@7rxI:/usr/obj/usr/src/sys/gert


Card config:
(MPU-401 (UART) at 0x300 irq 5)
Intel ICH AC97 audio controller at 0xe400 irq 11

Audio devices:
0: Nvidia nForce3 (DUPLEX)
1: Nvidia nForce3 (shadow) (DUPLEX)
2: Nvidia nForce3 (S/PDIF) (GRC3)
3: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #0 (GRC3)
4: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #1 (GRC3)
5: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #2 (GRC3)
6: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #3 (GRC3)
7: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #4 (GRC3)
8: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #5 (GRC3)
9: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #6 (GRC3)
10: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #7 (GRC3)

Synth devices:
0: OSS Virtual Synth v2.5

Midi devices:

Mixers:
0: AC97 Mixer (ALC650)
1: Virtual Mixer

History:
dsp6: OUT
dsp7: OUT
dsp8: OUT
dsp9: OUT
dsp10: OUT
gert
 

Postby gert cuykens » Fri Feb 11, 2005 7:24 pm

I# cat soundon.log
Starting OSS/FreeBSD 3.99.2b Fri Feb 11 20:20:52 CET 2005
8:20PM up 1:07, 2 users, load averages: 0.00, 0.02, 0.03
======= config =====
# Use soundconf to edit this file.
/SECUREAUDIO OFF
/PCIIRQ 11
/IRQEXCLUDE 3 4
/DMAEXCLUDE 2
-PCI00da10de #Nvidia nForce3
UART401 ON P330 I9
INTELPCI ON
====== pnpres.dat ========
====================
Warning: Some of the devices failed to initialize
OSS/FreeBSD 3.99.2b (C) 4Front Technologies 1996-2004

License serial number: E00000008
**** UNREGISTERED VERSION ****

Drivers: ALL
License will expire after: 04/2005


*** Unregistered version ***

Build: 200502100637
Kernel: FreeBSD 5.3-STABLE #0: Sat Jan 29 22:25:40 CET 2005
root@7rxI:/usr/obj/usr/src/sys/gert


Card config:
(MPU-401 (UART) at 0x330 irq 9)
Intel ICH AC97 audio controller at 0xe400 irq 5

Audio devices:
0: Nvidia nForce3 (DUPLEX)
1: Nvidia nForce3 (shadow) (DUPLEX)
2: Nvidia nForce3 (S/PDIF) (GRC3)
3: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #0 (GRC3)
4: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #1 (GRC3)
5: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #2 (GRC3)
6: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #3 (GRC3)
7: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #4 (GRC3)
8: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #5 (GRC3)
9: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #6 (GRC3)
10: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #7 (GRC3)

Synth devices:
0: OSS Virtual Synth v2.5

Midi devices:

Mixers:
0: AC97 Mixer (ALC650)
1: Virtual Mixer

History:
dsp6: OUT
dsp7: OUT
dsp8: OUT
dsp9: OUT
dsp10: OUT
========== dmesg printout follows ========
Copyright (c) 1992-2005 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD 5.3-STABLE #0: Sat Jan 29 22:25:40 CET 2005
root@7rxI:/usr/obj/usr/src/sys/gert
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: AMD Athlon(tm) 64 FX-53 Processor (2400.01-MHz K8-class CPU)
Origin = "AuthenticAMD" Id = 0xf5a Stepping = 10
Features=0x78bfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2>
AMD Features=0xe0500800<SYSCALL,NX,MMX+,LM,3DNow+,3DNow>
real memory = 1073479680 (1023 MB)
avail memory = 1026801664 (979 MB)
acpi0: <A M I OEMXSDT> on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x4008-0x400b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 1.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
pci0: <serial bus, SMBus> at device 1.1 (no driver attached)
ohci0: <nVidia nForce3 USB Controller> mem 0xff6fd000-0xff6fdfff irq 7 at device 2.0 on pci0
ohci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: SMM does not respond, resetting
usb0: <nVidia nForce3 USB Controller> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: nVidia OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
ums0: Logitech Inc. iFeel Mouse, rev 1.00/1.01, addr 2, iclass 3/1
ums0: 3 buttons and Z dir.
ohci1: <nVidia nForce3 USB Controller> mem 0xff6fe000-0xff6fefff irq 5 at device 2.1 on pci0
ohci1: [GIANT-LOCKED]
usb1: OHCI version 1.0, legacy support
usb1: SMM does not respond, resetting
usb1: <nVidia nForce3 USB Controller> on ohci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: nVidia OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 3 ports with 3 removable, self powered
pci0: <serial bus, USB> at device 2.2 (no driver attached)
pci0: <network, ethernet> at device 5.0 (no driver attached)
pci0: <multimedia, audio> at device 6.0 (no driver attached)
atapci0: <nVidia nForce3 UDMA133 controller> port 0xffa0-0xffaf,0x376,0x170-0x177,0x3f6,0x1f0-0x1f7 at device 8.0 on pci0
ata0: channel #0 on atapci0
ata1: channel #1 on atapci0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 10.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
rl0: <RealTek 8139 10/100BaseTX> port 0xc800-0xc8ff mem 0xff4ffc00-0xff4ffcff irq 10 at device 6.0 on pci1
miibus0: <MII bus> on rl0
rlphy0: <RealTek internal media interface> on miibus0
rlphy0: 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
rl0: Ethernet address: 00:c0:df:10:8a:e4
atapci1: <Promise PDC20378 SATA150 controller> port 0xc000-0xc07f,0xc400-0xc40f,0xcc00-0xcc3f mem 0xff4c0000-0xff4dffff,0xff4fe000-0xff4fefff irq 5 at device 8.0 on pci1
atapci1: failed: rid 0x20 is memory, requested 4
ata2: channel #0 on atapci1
ata3: channel #1 on atapci1
ata4: channel #2 on atapci1
pcib2: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 11.0 on pci0
pci2: <ACPI PCI bus> on pcib2
pci2: <display, VGA> at device 0.0 (no driver attached)
pci2: <display> at device 0.1 (no driver attached)
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
fdc0: <floppy drive controller (FDE)> port 0x3f7,0x3f0-0x3f5 irq 6 drq 2 on acpi0
fdc0: [FAST]
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x64,0x60 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> flags 0x1 irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
sio0: type 16550A
sio1: <16550A-compatible COM port> port 0x2f8-0x2ff irq 3 on acpi0
sio1: type 16550A
orm0: <ISA Option ROM> at iomem 0xc0000-0xccfff on isa0
ppc0: cannot reserve I/O port range
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
Timecounter "TSC" frequency 2400011979 Hz quality 800
Timecounters tick every 1.000 msec
acd0: DVDR <PIONEER DVD-RW DVR-107D/1.10> at ata0-master UDMA33
ad4: 70911MB <WDC WD740GD-00FLA0/21.08U21> [144073/16/63] at ata2-master SATA150ad6: 70911MB <WDC WD740GD-00FLA0/21.08U21> [144073/16/63] at ata3-master SATA150ar0: 141821MB <ATA RAID0 array> [18079/255/63] status: READY subdisks:
disk0 READY on ad4 at ata2-master
disk1 READY on ad6 at ata3-master
cd0 at ata0 bus 0 target 0 lun 0
cd0: <PIONEER DVD-RW DVR-107D 1.10> Removable CD-ROM SCSI-0 device
cd0: 33.000MB/s transfers
cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
Mounting root from ufs:/dev/ar0s2a
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
OSS: Busy...cannot unload drivers(1)
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
gert cuykens
Member
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 29, 2005 11:14 pm

Postby dev » Fri Feb 11, 2005 8:29 pm

Hi,

Does your motherboard have the MIDI output port?. if not it means that there's MPU401 on the systemboard and hence OSS will not be able to detect the device.


best regards
Dev Mazumdar

gert cuykens wrote:I# cat soundon.log
Starting OSS/FreeBSD 3.99.2b Fri Feb 11 20:20:52 CET 2005
8:20PM up 1:07, 2 users, load averages: 0.00, 0.02, 0.03
======= config =====
# Use soundconf to edit this file.
/SECUREAUDIO OFF
/PCIIRQ 11
/IRQEXCLUDE 3 4
/DMAEXCLUDE 2
-PCI00da10de #Nvidia nForce3
UART401 ON P330 I9
INTELPCI ON
====== pnpres.dat ========
====================
Warning: Some of the devices failed to initialize
OSS/FreeBSD 3.99.2b (C) 4Front Technologies 1996-2004

License serial number: E00000008
**** UNREGISTERED VERSION ****

Drivers: ALL
License will expire after: 04/2005


*** Unregistered version ***

Build: 200502100637
Kernel: FreeBSD 5.3-STABLE #0: Sat Jan 29 22:25:40 CET 2005
root@7rxI:/usr/obj/usr/src/sys/gert


Card config:
(MPU-401 (UART) at 0x330 irq 9)
Intel ICH AC97 audio controller at 0xe400 irq 5

Audio devices:
0: Nvidia nForce3 (DUPLEX)
1: Nvidia nForce3 (shadow) (DUPLEX)
2: Nvidia nForce3 (S/PDIF) (GRC3)
3: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #0 (GRC3)
4: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #1 (GRC3)
5: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #2 (GRC3)
6: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #3 (GRC3)
7: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #4 (GRC3)
8: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #5 (GRC3)
9: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #6 (GRC3)
10: OSS Virtual Mixer v2.5 Playback CH #7 (GRC3)

Synth devices:
0: OSS Virtual Synth v2.5

Midi devices:

Mixers:
0: AC97 Mixer (ALC650)
1: Virtual Mixer

History:
dsp6: OUT
dsp7: OUT
dsp8: OUT
dsp9: OUT
dsp10: OUT
========== dmesg printout follows ========
Copyright (c) 1992-2005 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD 5.3-STABLE #0: Sat Jan 29 22:25:40 CET 2005
root@7rxI:/usr/obj/usr/src/sys/gert
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: AMD Athlon(tm) 64 FX-53 Processor (2400.01-MHz K8-class CPU)
Origin = "AuthenticAMD" Id = 0xf5a Stepping = 10
Features=0x78bfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2>
AMD Features=0xe0500800<SYSCALL,NX,MMX+,LM,3DNow+,3DNow>
real memory = 1073479680 (1023 MB)
avail memory = 1026801664 (979 MB)
acpi0: <A M I OEMXSDT> on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x4008-0x400b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 1.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
pci0: <serial bus, SMBus> at device 1.1 (no driver attached)
ohci0: <nVidia nForce3 USB Controller> mem 0xff6fd000-0xff6fdfff irq 7 at device 2.0 on pci0
ohci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: SMM does not respond, resetting
usb0: <nVidia nForce3 USB Controller> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: nVidia OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
ums0: Logitech Inc. iFeel Mouse, rev 1.00/1.01, addr 2, iclass 3/1
ums0: 3 buttons and Z dir.
ohci1: <nVidia nForce3 USB Controller> mem 0xff6fe000-0xff6fefff irq 5 at device 2.1 on pci0
ohci1: [GIANT-LOCKED]
usb1: OHCI version 1.0, legacy support
usb1: SMM does not respond, resetting
usb1: <nVidia nForce3 USB Controller> on ohci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: nVidia OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 3 ports with 3 removable, self powered
pci0: <serial bus, USB> at device 2.2 (no driver attached)
pci0: <network, ethernet> at device 5.0 (no driver attached)
pci0: <multimedia, audio> at device 6.0 (no driver attached)
atapci0: <nVidia nForce3 UDMA133 controller> port 0xffa0-0xffaf,0x376,0x170-0x177,0x3f6,0x1f0-0x1f7 at device 8.0 on pci0
ata0: channel #0 on atapci0
ata1: channel #1 on atapci0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 10.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
rl0: <RealTek 8139 10/100BaseTX> port 0xc800-0xc8ff mem 0xff4ffc00-0xff4ffcff irq 10 at device 6.0 on pci1
miibus0: <MII bus> on rl0
rlphy0: <RealTek internal media interface> on miibus0
rlphy0: 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
rl0: Ethernet address: 00:c0:df:10:8a:e4
atapci1: <Promise PDC20378 SATA150 controller> port 0xc000-0xc07f,0xc400-0xc40f,0xcc00-0xcc3f mem 0xff4c0000-0xff4dffff,0xff4fe000-0xff4fefff irq 5 at device 8.0 on pci1
atapci1: failed: rid 0x20 is memory, requested 4
ata2: channel #0 on atapci1
ata3: channel #1 on atapci1
ata4: channel #2 on atapci1
pcib2: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 11.0 on pci0
pci2: <ACPI PCI bus> on pcib2
pci2: <display, VGA> at device 0.0 (no driver attached)
pci2: <display> at device 0.1 (no driver attached)
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
fdc0: <floppy drive controller (FDE)> port 0x3f7,0x3f0-0x3f5 irq 6 drq 2 on acpi0
fdc0: [FAST]
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x64,0x60 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> flags 0x1 irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
sio0: type 16550A
sio1: <16550A-compatible COM port> port 0x2f8-0x2ff irq 3 on acpi0
sio1: type 16550A
orm0: <ISA Option ROM> at iomem 0xc0000-0xccfff on isa0
ppc0: cannot reserve I/O port range
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
Timecounter "TSC" frequency 2400011979 Hz quality 800
Timecounters tick every 1.000 msec
acd0: DVDR <PIONEER DVD-RW DVR-107D/1.10> at ata0-master UDMA33
ad4: 70911MB <WDC WD740GD-00FLA0/21.08U21> [144073/16/63] at ata2-master SATA150ad6: 70911MB <WDC WD740GD-00FLA0/21.08U21> [144073/16/63] at ata3-master SATA150ar0: 141821MB <ATA RAID0 array> [18079/255/63] status: READY subdisks:
disk0 READY on ad4 at ata2-master
disk1 READY on ad6 at ata3-master
cd0 at ata0 bus 0 target 0 lun 0
cd0: <PIONEER DVD-RW DVR-107D 1.10> Removable CD-ROM SCSI-0 device
cd0: 33.000MB/s transfers
cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
Mounting root from ufs:/dev/ar0s2a
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
OSS: Busy...cannot unload drivers(1)
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
oss: Probing the hardware for MPU-401 (UART) failed.
dev
Developer
 
Posts: 580
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA

Postby gert cuykens » Fri Feb 11, 2005 11:18 pm

dev wrote:Does your motherboard have the MIDI output port?. if not it means that there's MPU401 on the systemboard and hence OSS will not be able to detect the device.


http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3 ... odelmenu=1

i dont know, i dont think so, a midi port is it the same as a joystick port :)

Can i disable the MPU401 in OSS ?
When i go to the configure screen and click on MPU401 oss says cant disable ?
gert cuykens
Member
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 29, 2005 11:14 pm

Postby dev » Sat Feb 12, 2005 4:21 pm

gert cuykens wrote:
dev wrote:Does your motherboard have the MIDI output port?. if not it means that there's MPU401 on the systemboard and hence OSS will not be able to detect the device.


http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3 ... odelmenu=1

i dont know, i dont think so, a midi port is it the same as a joystick port :)

Can i disable the MPU401 in OSS ?
When i go to the configure screen and click on MPU401 oss says cant disable ?


Then check in the BIOS what the IRQ and IO ports values are and then boot BSD and run soundconf -> Select Manual configuration and set the values.

regards
Dev
dev
Developer
 
Posts: 580
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA

Postby gert cuykens » Sun Feb 13, 2005 1:39 am

i lookt in my bios and there is not much info in there, it says irq3 to 15 are all availeble
i dont think i have a midi port doh ?
gert cuykens
Member
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 29, 2005 11:14 pm

Postby dev » Sun Feb 13, 2005 2:41 am

gert cuykens wrote:i lookt in my bios and there is not much info in there, it says irq3 to 15 are all availeble
i dont think i have a midi port doh ?


Look under the integrated devices - if you have a midi port then it will show a configuration for that device.

I've just tested the ICH driver on an ICH1 device under FreeBSD 5.3 (x86) and sure enough the MIDI port get s configured just fine.

I've checked my Nforce2 motherboard (AMD Athlon-32bit) and it doesn't have any MIDI ports so I must believe that the Nforce3 doesn't have integrated MPU401 either.


best regards
Dev Mazumdar
dev
Developer
 
Posts: 580
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA

Postby gert cuykens » Mon Feb 14, 2005 12:47 am

you are right, i dont have a midi port. How do i tell the driver to stop looking for it ? In the soundconf menu clicking on it tells me cant disable UART401
gert cuykens
Member
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 29, 2005 11:14 pm

Postby dev » Mon Feb 14, 2005 2:28 am

gert cuykens wrote:you are right, i dont have a midi port. How do i tell the driver to stop looking for it ? In the soundconf menu clicking on it tells me cant disable UART401


It's a hardcoded option in the configuration system and we'll fix it in the next version.


regards
Dev
dev
Developer
 
Posts: 580
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA

Postby gert cuykens » Mon Feb 14, 2005 8:48 am

thx :D
gert cuykens
Member
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 29, 2005 11:14 pm


Return to BSD

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 1 guest

cron