oss_mod.ko does not load

OSS specific BSD discussion (FreeBSD/NetBSD/OpenBSD)

Moderators: hannu, dev, kodachi, cesium

oss_mod.ko does not load

Postby alext » Mon Jan 30, 2006 8:35 am

Trying to get my Intel HDA working I downloaded the latest oss3993d-freebsd-x86-v5.4-RELEASE.tar.gz, dated 30-Jan-06. It unpacks OK, but when it tries to load oss_mod.ko I get the following error:

kldload: can't load /usr/local/lib/oss/modules/oss_mod.ko: No such file or directory
Failed to load the OSS driver module.
link_elf: symbol virttophys undefined

Here is my soundon.log:

Starting OSS/FreeBSD 3.99.3d понедельник, 30 января 2006 г. 10:38:59 (MSK)
10:38 up 2 days, 21:29, 3 users, load averages: 0,01 0,02 0,03
kldload: can't load /usr/local/lib/oss/modules/oss_mod.ko: No such file or directory
Failed to load the OSS driver module.
========== dmesg printout follows ========
Copyright (c) 1992-2005 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD 5.4-RELEASE #0: Thu Nov 24 15:52:05 MSK 2005
root@nyarlathotep.rsbank.lan:/usr/obj/usr/src/sys/SMP
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz (3192.02-MHz 686-class CPU)
Origin = "GenuineIntel" Id = 0xf43 Stepping = 3
Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR
,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>
Hyperthreading: 2 logical CPUs
real memory = 1065287680 (1015 MB)
avail memory = 1032892416 (985 MB)
ACPI APIC Table: <GBT AWRDACPI>
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 2 CPUs
cpu0 (BSP): APIC ID: 0
cpu1 (AP): APIC ID: 1
ioapic0: Changing APIC ID to 2
ioapic0 <Version 2.0> irqs 0-23 on motherboard
kqemu version 0x00010200
kqemu: KQEMU installed, max_instances=4 max_locked_mem=128944kB.
npx0: <math processor> on motherboard
npx0: INT 16 interface
acpi0: <GBT AWRDACPI> on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-safe" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x408-0x40b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
acpi_throttle0: <ACPI CPU Throttling> on cpu0
cpu1: <ACPI CPU> on acpi0
acpi_throttle1: <ACPI CPU Throttling> on cpu1
acpi_throttle1: failed to attach P_CNT
device_attach: acpi_throttle1 attach returned 6
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
pci0: <display, VGA> at device 2.0 (no driver attached)
pci0: <multimedia> at device 27.0 (no driver attached)
uhci0: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-A> port 0xb000-0xb01f irq 23 at device 29.0 on pci0
usb0: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-A> on uhci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-B> port 0xb400-0xb41f irq 19 at device 29.1 on pci0
usb1: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-B> on uhci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-C> port 0xb800-0xb81f irq 18 at device 29.2 on pci0
usb2: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-C> on uhci2
usb2: USB revision 1.0
uhub2: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci3: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-D> port 0xbc00-0xbc1f irq 16 at device 29.3 on pci0
usb3: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-D> on uhci3
usb3: USB revision 1.0
uhub3: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
pci0: <serial bus, USB> at device 29.7 (no driver attached)
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 30.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
de0: <Digital 21140A Fast Ethernet> port 0xa000-0xa07f mem 0xf1005000-0xf100507f irq 20 at device 0.0 on pci1
de0: Cogent 21140A [10-100Mb/s] pass 2.0
de0: Ethernet address: 00:00:92:9b:30:4e
de0: if_start running deferred for Giant
fwohci0: <Texas Instruments TSB43AB23> mem 0xf1000000-0xf1003fff,0xf1004000-0xf10047ff irq 23 at device 7.0 on pci1
fwohci0: OHCI version 1.10 (ROM=1)
fwohci0: No. of Isochronous channels is 4.
fwohci0: EUI64 00:14:85:00:00:81:fb:bd
fwohci0: Phy 1394a available S400, 3 ports.
fwohci0: Link S400, max_rec 2048 bytes.
firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0
fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0
if_fwe0: Fake Ethernet address: 02:14:85:81:fb:bd
fwe0: Ethernet address: 02:14:85:81:fb:bd
fwe0: if_start running deferred for Giant
sbp0: <SBP-2/SCSI over FireWire> on firewire0
fwohci0: Initiate bus reset
fwohci0: node_id=0xc800ffc0, gen=1, CYCLEMASTER mode
firewire0: 1 nodes, maxhop <= 0, cable IRM = 0 (me)
firewire0: bus manager 0 (me)
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 31.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel ICH6 SATA150 controller> port 0xf000-0xf00f,0x376,0x170-0x177,0x3f6,0x1f0-0x1f7 at device 31.2 on pci0
ata0: channel #0 on atapci0
ata1: channel #1 on atapci0
pci0: <serial bus, SMBus> at device 31.3 (no driver attached)
fdc0: <floppy drive controller> port 0x3f7,0x3f0-0x3f5 irq 6 drq 2 on acpi0
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
sio0: type 16550A
ppc0: <Standard parallel printer port> port 0x378-0x37f irq 7 on acpi0
ppc0: Generic chipset (EPP/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x64,0x60 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
psm0: model IntelliMouse, device ID 3
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 0xcc000-0xd3fff,0xc0000-0xca7ff on isa0
pmtimer0 on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
umass0: Genesys USB Reader, rev 2.00/93.17, addr 2
Timecounters tick every 10.000 msec
ad0: 156333MB <Maxtor 6L160M0/BANC1G10> [317629/16/63] at ata0-master SATA150

acd0: DVDR <NEC DVD RW ND-3540A/1.01> at ata1-master UDMA33
SMP: AP CPU #1 Launched!
da0 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 0
da0: <Generic STORAGE DEVICE 9317> Removable Direct Access SCSI-0 device
da0: 1.000MB/s transfers
da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
da1 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 1
da1: <Generic STORAGE DEVICE 9317> Removable Direct Access SCSI-0 device
da1: 1.000MB/s transfers
da1: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
da2 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 2
da2: <Generic STORAGE DEVICE 9317> Removable Direct Access SCSI-0 device
da2: 1.000MB/s transfers
da2: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
da3 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 3
da3: <Generic STORAGE DEVICE 9317> Removable Direct Access SCSI-0 device
da3: 1.000MB/s transfers
da3: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
(da0:umass-sim0:0:0:0): READ CAPACITY. CDB: 25 0 0 0 0 0 0 0 0 0
(da0:umass-sim0:0:0:0): CAM Status: SCSI Status Error
(da0:umass-sim0:0:0:0): SCSI Status: Check Condition
(da0:umass-sim0:0:0:0): NOT READY asc:3a,0
(da0:umass-sim0:0:0:0): Medium not present
(da0:umass-sim0:0:0:0): Unretryable error
Opened disk da0 -> 6
(da1:umass-sim0:0:0:1): READ CAPACITY. CDB: 25 20 0 0 0 0 0 0 0 0
(da1:umass-sim0:0:0:1): CAM Status: SCSI Status Error
(da1:umass-sim0:0:0:1): SCSI Status: Check Condition
(da1:umass-sim0:0:0:1): NOT READY asc:3a,0
(da1:umass-sim0:0:0:1): Medium not present
(da1:umass-sim0:0:0:1): Unretryable error
Opened disk da1 -> 6
(da2:umass-sim0:0:0:2): READ CAPACITY. CDB: 25 40 0 0 0 0 0 0 0 0
(da2:umass-sim0:0:0:2): CAM Status: SCSI Status Error
(da2:umass-sim0:0:0:2): SCSI Status: Check Condition
(da2:umass-sim0:0:0:2): NOT READY asc:3a,0
(da2:umass-sim0:0:0:2): Medium not present
(da2:umass-sim0:0:0:2): Unretryable error
Opened disk da2 -> 6
(da3:umass-sim0:0:0:3): READ CAPACITY. CDB: 25 60 0 0 0 0 0 0 0 0
(da3:umass-sim0:0:0:3): CAM Status: SCSI Status Error
(da3:umass-sim0:0:0:3): SCSI Status: Check Condition
(da3:umass-sim0:0:0:3): NOT READY asc:3a,0
(da3:umass-sim0:0:0:3): Medium not present
(da3:umass-sim0:0:0:3): Unretryable error
Opened disk da3 -> 6
Mounting root from ufs:/dev/ad0s2a
tap0: Ethernet address: 00:bd:fb:3b:08:00
de0: promiscuous mode enabled
umass1: Kingston DataTraveler 2.0, rev 2.00/1.00, addr 3
da4 at umass-sim1 bus 1 target 0 lun 0
da4: <Kingston DataTraveler 2.0 1.04> Removable Direct Access SCSI-0 device
da4: 1.000MB/s transfers
da4: 490MB (1003520 512 byte sectors: 64H 32S/T 490C)
umass1: Phase Error, residue = 0
(da4:umass-sim1:1:0:0): Synchronize cache failed, status == 0x4, scsi status == 0x0
link_elf: symbol virttophys undefined
link_elf: symbol virttophys undefined
alext
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 30, 2006 8:34 am

Return to BSD

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest