Intel High Definition on Vaio FS415M still not working

OSS specific BSD discussion (FreeBSD/NetBSD/OpenBSD)

Moderators: cesium, dev, kodachi, hannu

Intel High Definition on Vaio FS415M still not working

Postby curator » Wed Feb 15, 2006 11:10 am

Hi

I have the Sony Vaio FS415M notbook with the Intel High Definition Audio chipset, downloaded this version of the OSS driver, but my soundcard still does not work. Installing the new Software works, then I choose "Auto detect soundcard" and ICH6 is now selected. Then I leave the installation program an try to start with the soundon command. After the information screen (Thank you for installing ....) my system crashes down completly. I have to push the RESET button of my computer!
I tried 2 different Versions of FreeBSD, 6.0 and 6.1-Prerelease, without success!

Thx
curator
 

Postby Guest » Wed Feb 15, 2006 11:48 am

Here is the output of dmesg | grep "Intel". I hope someone of you can help me with this information.



Code: Select all
CPU: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73GHz (1744.74-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x6d8  Stepping = 8
uhci0: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-A> port 0x1800-0x181f irq 23 at device 29.0 on pci0
usb0: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-A> on uhci0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhci1: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-B> port 0x1820-0x183f irq 19 at device 29.1 on pci0
usb1: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-B> on uhci1
uhub1: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhci2: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-C> port 0x1840-0x185f irq 18 at device 29.2 on pci0
usb2: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-C> on uhci2
uhub2: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhci3: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-D> port 0x1860-0x187f irq 16 at device 29.3 on pci0
usb3: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-D> on uhci3
uhub3: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
ehci0: <Intel 82801FB (ICH6) USB 2.0 controller> mem 0x80004000-0x800043ff irq 23 at device 29.7 on pci0
usb4: <Intel 82801FB (ICH6) USB 2.0 controller> on ehci0
uhub4: Intel EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
fxp0: <Intel 82801FBM (ICH6-M) Pro/100 VE Ethernet> port 0x2000-0x203f mem 0xb0007000-0xb0007fff irq 20 at device 8.0 on pci6
atapci0: <Intel ICH6 UDMA100 controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0x1880-0x188f at device 31.1 on pci0
iwi0: <Intel(R) PRO/Wireless 2200BG> mem 0xb0006000-0xb0006fff irq 22 at device 4.0 on pci6
Guest
 

Postby dev » Wed Feb 15, 2006 6:55 pm

Anonymous wrote:Here is the output of dmesg | grep "Intel". I hope someone of you can help me with this information.



Code: Select all
CPU: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73GHz (1744.74-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x6d8  Stepping = 8
uhci0: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-A> port 0x1800-0x181f irq 23 at device 29.0 on pci0
usb0: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-A> on uhci0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhci1: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-B> port 0x1820-0x183f irq 19 at device 29.1 on pci0
usb1: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-B> on uhci1
uhub1: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhci2: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-C> port 0x1840-0x185f irq 18 at device 29.2 on pci0
usb2: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-C> on uhci2
uhub2: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhci3: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-D> port 0x1860-0x187f irq 16 at device 29.3 on pci0
usb3: <Intel 82801FB/FR/FW/FRW (ICH6) USB controller USB-D> on uhci3
uhub3: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
ehci0: <Intel 82801FB (ICH6) USB 2.0 controller> mem 0x80004000-0x800043ff irq 23 at device 29.7 on pci0
usb4: <Intel 82801FB (ICH6) USB 2.0 controller> on ehci0
uhub4: Intel EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
fxp0: <Intel 82801FBM (ICH6-M) Pro/100 VE Ethernet> port 0x2000-0x203f mem 0xb0007000-0xb0007fff irq 20 at device 8.0 on pci6
atapci0: <Intel ICH6 UDMA100 controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0x1880-0x188f at device 31.1 on pci0
iwi0: <Intel(R) PRO/Wireless 2200BG> mem 0xb0006000-0xb0006fff irq 22 at device 4.0 on pci6



I don't see any audio controller in this output!.


Regards
Dev Mazumdar
dev
Developer
 
Posts: 578
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA


Return to BSD

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 1 guest

cron