Driver failed to attach (latest Solaris x86-pcionly-driver)

OSS specific Solaris discussion (x86/SPARC)

Moderators: hannu, dev, kodachi, cesium

Driver failed to attach (latest Solaris x86-pcionly-driver)

Postby Guest » Thu Apr 21, 2005 9:07 am

Hello

when I run # /usr/lib/oss/bin/soundon :
Warning: Driver (oss) successfully added to system but failed to attach.

The suggestion 'run soundconf' doesn't work: 'driver failed to attach'.
Any suggestions?

Thank's very much!
Regards,
Jens
Guest
 

Re: Driver failed to attach (latest Solaris x86-pcionly-driv

Postby dev » Thu Apr 21, 2005 7:56 pm

Anonymous wrote:Hello

when I run # /usr/lib/oss/bin/soundon :
Warning: Driver (oss) successfully added to system but failed to attach.

The suggestion 'run soundconf' doesn't work: 'driver failed to attach'.
Any suggestions?

Thank's very much!
Regards,
Jens



What device?
Also make sure that there's no other driver for the same device installed.


Regards
Dev
dev
 
Posts: 576
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA

Re: Driver failed to attach (latest Solaris x86-pcionly-driv

Postby Guest » Thu Apr 21, 2005 8:29 pm

dev wrote:
Anonymous wrote:Hello

when I run # /usr/lib/oss/bin/soundon :
Warning: Driver (oss) successfully added to system but failed to attach.

The suggestion 'run soundconf' doesn't work: 'driver failed to attach'.
Any suggestions?

Thank's very much!
Regards,
Jens



What device?

SB Live! Platinum

Also make sure that there's no other driver for the same device installed.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ah, that might be the reason. I installed the drivers from www.tools.de/solaris/audio a couple of days before. I didn't mentioned that because when I bought the OSS-drivers for my NetBSD box two years ago OSS strictly advised to comment out all audio kernel drivers and to recompile the kernel. In the case of Solaris there is no advise regarding other drivers. Hum, meanwhile I removed all audio driver entries in ~/kernel/drv. But without success. The error message appeared again. It seems that the old driver is working somewhere and I can't get rid of it.

Thank's very much for your respond!
Regards,
Jens
Guest
 

Re: Driver failed to attach (latest Solaris x86-pcionly-driv

Postby Guest » Fri Apr 22, 2005 12:02 pm

[quote="Anonymous"]Hello

when I run # /usr/lib/oss/bin/soundon :
Warning: Driver (oss) successfully added to system but failed to attach.

Solved!

# pkgrm TOOLSemu
# reboot
...did the job.

Best regards,
Jens
Guest
 


Return to Solaris

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron