[SOLVED] can't make soundon.user run at boot time

OSS specific Linux discussion (x86/amd64)

Moderators: cesium, dev, kodachi, hannu

[SOLVED] can't make soundon.user run at boot time

Postby frabato56 » Sun Apr 10, 2011 4:32 pm

Hi All,

I added "vmixctl attach /dev/oss/oss_envy240/pcm0" to the soundon.user file and then I ran "chmod +x /usr/lib/oss/soundon.user" as root.
My file browser says that the file is executable but when I reboot it seems that the command did not run. If I run /usr/lib/oss/soundon.user as root everything seems fine. I'm not too experienced with these things so hopefully I'm missing something really simple. I'm using debian sqeeze 64 bit.
Any help would be greatly appreciated.

Thanks
Last edited by frabato56 on Sun Apr 10, 2011 8:20 pm, edited 1 time in total.
frabato56
Member
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 04, 2011 6:46 pm

Re: can't make soundon.user run at boot time

Postby cesium » Sun Apr 10, 2011 6:37 pm

Are you are running the package in the debian repository? IIRC, they modified the scripts, so perhaps it doesn't source soundon.user on startup. I suggest uninstalling it and using the deb from this website - it's a newer build too (debian still has b2003).

If what I said above is wrong, try to run "sudo soundoff" and "sudo soundon" script to test the startup. Ideally, the soundon script should run the soundon.user file. If not, try inserting echo commands for debugging (e.g. in soundon.user) and see where it stops.
cesium
Developer
 
Posts: 902
Joined: Sun Aug 12, 2007 12:51 am

Re: can't make soundon.user run at boot time

Postby frabato56 » Sun Apr 10, 2011 8:19 pm

Thanks very much. The new package works perfectly!
frabato56
Member
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 04, 2011 6:46 pm


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot] and 1 guest

cron