Solaris 11/11 GA support?

OSS specific Solaris discussion (x86/SPARC)

Moderators: cesium, dev, kodachi, hannu

Solaris 11/11 GA support?

Postby mnsunuser » Tue Jan 10, 2012 6:04 pm

Is there a specific method or technique for getting OSS 4.2 (latest) installed on S11?

I am having a strange audio issue on my Ultra 20 with onboard chipset.

I would get what sounds like "feedback" from the system after about 2min of playing a youtube or other clip.

I Solaris 10 8/11 (update 10), I "fixed" this by unplugging the CD audio cable and installing OSS 4.2 (latest)... I guess there are grounding issues with some liteon drives.

But, I cannot get osstest to work on S11.

And after a fresh install, here is the error I get.

## Executing postinstall script.
Setting up Open Sound System....please wait
Removing old driver oss_atiaudio
Removing old driver oss_audioloop
Removing old driver oss_audiopci
Removing old driver oss_hdaudio
Removing old driver usb_ac
Removing old driver usb_as
add_drv -m '* 0666 root sys' osscore
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"pci10de,59"' oss_ich
("pci10de,59") already in use as a driver or alias.
add_drv -m '* 0666 root sys' -i '"pci10de,59"' oss_ich
Installing OSS (oss_ich) failed


I uninstalled (pkgrm even with the -A option) and reinstalled but still have the same problem.

gstreamer-properties lists the OSS as an option and I can use the GST "test" button, but, the command line tool has me worried.

also, gstreamer audio controls on Solaris are "bkacked out"

Is this normal?
mnsunuser
New Member
 
Posts: 1
Joined: Tue Jan 10, 2012 5:57 pm

Re: Solaris 11/11 GA support?

Postby dev » Thu Feb 16, 2012 4:22 am

Hi,

Solaris 11 comes with OSS 4 built in under the new Boomer audio sound system. There is no need for OSS for Solaris 11.


Under Solaris 10, you need to reboot the system after installing OSS. T
dev
Developer
 
Posts: 577
Joined: Fri Sep 12, 2003 6:08 am
Location: Culver City, CA


Return to Solaris

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest